Olejek herbaciany

http://montibello.pl/hair-product/protector-ochrona-farba/

Olejek z drzewka herbacianego to jeden z najcenniejszych składników wykorzystywanych powszechnie w kosmetyce. Olejek ten można znaleźć m.

in. w szamponach, odżywkach, tonikach czy żelach do twarzy.

Jego zastosowanie jest zatem ogromne. Wynika to z właściwości tego olejku.

Od dawna znany jest bowiem z właściwości antybakteryjnych i przeciwzapalnych. Z tego powodu często dodawany jest do kosmetyków przeznaczonych dla osób z cerą trądzikową.

Wykazuje on działanie ściągające, a zarazem normalizujące pracę gruczołów łojowych. Olejek z drzewa herbacianego działa na skórę oczyszczająco, przy czym nie wysusza jej, jak to czyni wiele innych składników.

Jest to produkt w 100% naturalny, dlatego warto go szukać w kosmetykach. Warto wspomnieć o tym, że olejek ten może być dodawany do codziennej kąpieli.

Jest to nie tylko doskonała aromaterapia, ale przede wszystkim możliwość dostarczenia skórze cennych składników odżywczych. Warto zatem pamiętać o codziennej pielęgnacji skóry przy użyciu olejku z drzewa herbacianego.

http://www.akolor.com.pl/ http://dermasolution.pl/problemy/